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I. PPS Modification.  Gabe Nwandu distributed a handout and discussed the PostDoc 
benefit posting error that had been going on for the last four years.  The health, dental, 
and vision were posted together in one sum on the DOPE; however, on the ledgers it 
posts as an additional entry – STAFF BENEFITS in BC20 with an offset in BC30.  
Starting in September this problem has been solved. 
 
Summer Salary issue – DOPE versus SuperDOPE does not balance.  UCOP is working 
on the problem. 
 
Gabe is working on more meaningful groupings for medical, insurance, etc. 
 
UCRFStotals – Payroll entries will be available in greater detailed in a future version of 
the web version of UCRFStotals.  A target release date has not yet been announced. 
 
Refer to POSTDOC BENEFITS POSTING ERROR CORRECTED beginning at page 4 
for additional information. 
 
II. eCAF User Group.  Bruce Morgan and Millie Garrison posed the question – should 
we start an eCAF User’s Group meeting separately or carve out time in the Contract and 
Grant User’s Group Meeting?  The consensus seemed to be to use some time within the 
C&G User’s Group meeting.  If anyone has any comments or feedback, please send to 
Bruce Morgan, Millie Garrison, or ecaffeedback@ucr.edu.   
 
III. eCAF Definitions for Non-UCR Co-PI.  Bruce Morgan distributed a handout that 
defined Non-UCR Co-PI, Principal Investigator, and Co-Principal Investigator as it 
relates to the eCAF PI information tab.  There was some discussion as to which 
individuals must have a written request for PI eligibility submitted to, and approved by, 
the VCR.  Bruce Morgan will have further clarification soon. 
 
Refer to DEFINITION OF NON-UCR CO-PI beginning at page 11. 
 
Question - If a PI is eligible at another UC campus, do I need the PI eligibility form? 
Answer - No. 
 
Question – Are Farm Advisors at DANR eligible? 
Answer – Generally, no.  After the meeting the Office of Research further researched this 
question.  A policy issued November 20, 2000, discusses the eligibility of Cooperative 
Extension (CE) Advisors, but it is not clear that CE Advisor and Farm Advisor are 
synonymous.  The policy covers requests from CE Advisors to participate as PI or Co-PI 
on campus projects involving one or more UCR faculty.  Approval of the request will be 
made provided it is submitted with evidence of pre-approval from the relevant CE 
Regional Office.  The full text of the policy may be found on the policy tab of the OR 
website (http://or.ucr.edu/Policies/policies.aspx) refer to Policy No. 527-2. 

Page 1 of 3 

http://or.ucr.edu/Policies/policies.aspx


University of California, Riverside 
Contract and Grant User Group 

October 9, 2007 

 
Question – If Co-PI is from another Institution and is listed on NSF face page and on 
eCAF? 
Answer – Should be listed in eCAF as a Non-UCR Co-PI if no funding will be provided 
to the other institution and the Co-PI will be responsible for performing a substantive 
portion of the project work.  Should be listed in eCAF as a Subcontractor if funding will 
be provided to the other institution and the Co-PI will be responsible for performing a 
substantive portion of project work. 
 
Question – Can you define Collaborator? 
Answer – Generally someone who provides advice and guidance on the project in the 
absence of payment and does not perform a substantive part of the work; it goes to the 
level of responsibility on the grant.    
 
Question – Can you define Consultant? 
Answer – a hired advisor. 
 
Question – Can you define Cooperator? 
Answer – Will look into, and will get back to the group. 
 
Question – How is current/pending for Co-PI determined?  Do you take Salary and 
Benefits or Salary and Benefits and Supplies and Expenses? 
Answer – Take the level of effort; how will the level of effort be adjusted should this 
proposal get awarded. 
 
Bruce Morgan distributed a handout with proposed guidance on Visa Processing 
Application Fees in Extramural Proposals and to Sponsored Awards.  Because OR was 
not consulted when the proposed changes were discussed by the other offices, OR has 
asked for a delay so they may have some input.  
 
Question – The Communication Worker Fee (CWF) is it still not going on grants? 
Answer – It is still not being applied to grants. 
 
Question – Can I share the memo regarding the fees with my PIs? 
Answer – Yes. 
 
IV. PostDoc Benefit Rate Analysis.  The average is 25% for new PostDocs.  For older 
PostDocs though you will need to use actual rates, the new rate will not be high enough. 
Bruce will draft some guidance, but basically if PostDoc is not known use middle step for 
a cushion. 
 
Refer to OR DRAFT GUIDANCE dated October 9, 2007 beginning at page 12 
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V. F&A Adjustments.  It was requested that tips and/or tricks for determining how to 
determine if BC80 – Overhead is out of balance be discussed – Steve Wilson mentioned 
that this was discussed at the last C&G User’s Group meeting in May.   
Refer to 4/10/2007 C& User Group Meeting Minutes posted at 
http://or.ucr.edu/SP/UsersGroup/default.aspx.   
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